Vision 2020

Örebro City Golf & Country Club, ÖCG, är en golfklubb att längta till

Visionen ska uttrycka i vilken riktning vi ska utvecklas och vad vi vill uppnå inom en rimlig tidsperiod. När vi säger att Örebro City Golf ska var en golfklubb att längta till, menar vi att våra medlemmar, samarbetspartners och gäster skall känna att Örebro City Golf är golfklubben man vill tillhöra, besöka och rekommendera!
 
Vision 2020 ska vägleda våra insatser, beslut och förhållningssätt i riktning mot en golfklubb att längta till. Golfklubben ska ha en klubbanda som präglas av en god social gemenskap. Hög kompetens, god serviceanda, bra anläggningar med bra golfbanor står i centrum för vår verksamhet.  Att bygga en klubbanda som bär visionens budskap och känsla blir en utmaning för alla i vårt fortsatta arbete.

Grundläggande förutsättningar/värdegrund

Örebro City Golf vilar på en värdegrund där alla som vill, oavsett etniskt ursprung, religion, ålder, kön, fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i golfklubben. Vi vill att golfklubben ska ge en upplevelse och skapa kontakt mellan människor ur olika samhällsgrupperingar. De som deltar i golfklubben får vara med och bestämma och ta ansvar för sin verksamhet samt att den ska ge social gemenskap.
 
De tre värdeorden som sammanfattar våra grundläggande förutsättningar/värdegrund är; GLÄDJE, PROFESSIONALISM och NYTÄNKANDE

Glädje
Med glädje menar vi att Örebro City Golf ska upplevas som en golfklubb fylld av glädje och gemenskap. Detta återspeglas i medlemmarnas och medarbetares bemötande av varandra och gäster. Vi finner glädje och gemenskap samt känner oss stolta i att delta, närvara och tillhöra vår golfklubb. Klubben utgör navet som skapar möten mellan människor. Möten som skall leda till att skapa nya gemenskaper, nya kontakter samt befästa och förstärka etablerade kontakter.

Professionalism
Med professionalism menar vi att varje möte med medlemmar/gäster/samarbetspartner ska präglas av professionalism där kompetensen är kärnan. Vi ser framföra oss att alla de beslut vi tar ska vara väl underbyggda, tydliga och förankrade. Kompetens ska prägla våra professionella och ideella medarbetare såsom våra entreprenörer. Detta leder till:
- ett bra bemötande mot gäster och medlemmar,
- en bra bana med attraktiva och utvecklande träningsmöjligheter,
- bra ledare/tränare leder till en bra verksamhet där varje spelare kan utvecklas till sin egen optimala nivå utifrån sina egna förutsättningar,
- bra service leder till ett gott renommé vilket leder till att gäster och medlemmar kommer att prata gott om vår klubb och vilja rekommendera den för andra samt återkomma själva.

Nytänkande
Med nytänkande menar vi att Örebro City Golf strävar efter att finna nya och innovativa lösningar för golfklubbens verksamhet. Vi finner dessa lösningar genom att orientera oss i omvärlden och samarbeta med varandra. Vi har också mod att tänka och göra nytt och genom detta flyttar vi gränser för det som är omöjligt till möjligt.

Strategiska utvecklingsområden

För att stödja visionen och utveckla golfklubben så ser styrelsen att det finns fyra strategiska utvecklingsområden.
-          Anläggningarna (fastighet, golfbanor, övningsområden och dylikt)
-          Idrotten
-          De ekonomiska förutsättningarna
-          Medlemmarna
      
Vi avser att under år 2014 arbeta vidare med att precisera och utreda respektive område.

Styrdokument 20PDF (pdf, 88.9 kB)14

Tillbakaknapp
Senast uppdaterad: 2013-12-30 10.30 av Annica Lundström

Aktuellt

  • Kick off för tjejer/damer

    Tors 16 april hälsar vi alla damer/tjejer välkomna till en kick off inför våren......

  • Mosjöbanan öppnas

    Här håller vi dig uppdaterad  om status på banor och range......

Samarbetspartners
Vädret i Örebro
Väder från yr.no
Banstatus
  • Gustavsvik 18-hålsbanan. Beräknad öppning 1 april. Aktuell banstatus
  • Mosjö 18- hålsbanan öppen med ordinarie greener. Aktuell banstatus 
  • Gustavsvik Pay and play- Öppen för spel på ordinarie greener året runt. Bollränna alla tider. Betalning sker i terminalen i entrén eller kontant i greenfeeinkastet. Bilförbud råder på banan. Ombyggnad pågår, för att komma till 1:a tee, förlj anvisningarna från parkeringen. Välkommen!

Örebro City Golf & CC: 019-10 11 00      E-post: gustavsvik@orebrogolf.se - mosjo@orebrogolf.se