tisdag 17 apr 2018 kl 16:44

Nyhet 2018! Padelbanor på Gustavsvik

Under våren kommer arbetet med att anlägga två padelbanor på Gustavsvik påbörjas. Banorna förväntas vara spelklara i månadsskiftet maj/juni.

Nyhetsbild

Styrelsen för Örebro City Golf har beslutat att anlägga två padelbanor på Gustavsviksanläggningen. Banorna kommer byggas mellan klubbhuset och rangen, för karta klicka härPDF.

Det finns flera anledningar till beslutet. Bland annat vill vi locka fler icke golfare till vår anläggning och på så vis attrahera fler framtida golfare. Dessutom vet vi att andra klubbar som framgångsrikt inkluderat padel i sin verksamhet har ökat omsättningen i restaurangen och det hoppas även vi på.

Padel är mycket populärt och trösklen för att komma igång att spela är låg. Eftersom Örebro City Golf deltar i verksamhetsutvecklingsprogrammet 50/50 är det en naturlig del att satsa på padel eftersom många kvinnor gillar spelet. Vid höstårsmötet 2017 beslutade medlemmarna om klubbens framtida inriktning och satsningen på padel ligger helt i linje med beslutet.

Golf är numer avdragsgillt som friskvård, nu kan vi erbjuda ytterligare en friskvårdsaktivitet som ligger helt rätt i tiden. Givetvis ser vi möjligheterna till ökade intäkter för klubben via satsningen på padel.

Byggnationen sker i samarbete med Racketbutiken AB som finansierar banorna vilket innebär att medlemmarna inte tar någon risk. Klubben har full insyn och möjlighet att påverka beslut och utveckling av padelverksamheten.

Följ padelprojektet på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor om padel är du välkommen att höra av dig till mig, jonny.lindstrom@orebrogolf.se.

Jonny Lindström

Klubbchef/VD

 

Status på padelprojektet

Måndag den 21 maj påbörjas markarbetet för de två padelbanorna. Entreprenörerna räknar med att allt markarbete och asfaltering av banorna ska vara klart till den 6 juni. Därefter monteras burarna och mattan läggs på plats av banleverantören.

Vid sidan av bygget av banorna ser vi över bokningssystem mm. Uppdatering med öppningsdatum mm publiceras senare.