Nybörjarkurser

Grönt kort, kurs

På Örebro City Golf & CC genomför vi nybörjarkurser "Grönt kort" för både juniorer och seniorer.

Vi har även speciella barnkurser till och med året man fyller 12 år som kallas just barnkurser (se längst ner på sidan) och då ingår nybörjarpaketet. I dessa kurser ingår också teori.

Du väljer om du vill genomföra kursen i grupp eller privat under ledning av våra PGA-utbildade tränare Michaell Lundström och Martin Sterner.

Inomhus genomförs kurser i vår egen slaghall på Mosjö, se anmälningsfomulär nedan.

Kursen omfattar både teori och praktik och följer SGF:s rekommendationerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fadderverksamhet:För att du lättare ska komma in i klubbkänslan och träffa nya golfare, har vi ett nätverk av faddrar som gärna ställer upp för dig. Du kan också spela faddergolf på Guldkundsbanan på måndagar - ett utmärkt sätt att träffa andra spelkamrater. Läs mer här.

Grönt kort i grupp - innehåll

Grundkursen omfattar alla praktiska moment samt enklare regler och golfvett.
Du lär du dig golfens grundslag såsom putt-, chip-, wedge- och bunkerteknik samt den fulla svingen. Vidare på det två timmar långa spelpasset på korthålsbanan sätter vi ihop de olika delarna till en helhet. Du tränar på att hålla speltempo, föra scorekort och inte minst att få en förståelse för spelet.

Efter avslutad grundutbildning tränar du vidare på det du lärt dig. Tillsammans med en fadder spelar du på banan tills du spelat ihop 18 poäng på 9 hål vid ett tillfälle eller 14-17 poäng vid två tillfällen. Lämna in signerat scorekort i receptionen när du har nått målet, så får du hjälp med att registrera hcp 54 (Grönt kort). Grönt kort i grupp genomförs i första hand av Martin Sterneröppnas i nytt fönster, tider och anmälan se nedan.

Teoripass
I kursen ingår ett teoripass (tre timmar) som genomförs utomhus på banan för att du som deltagare enkelt ska förstå alla golfregler. Tillgång till utbildningsmaterial ingår i kursavgiften.  Efteråt utför du ett enkelt webbaserat test. Du anmäler dig separat till det teoripass som passar dig, se nedan.

Grön kort privat - innehåll

Du/ni kan också välja att genomföra utbildningen som privatist eller tillsammans med en kompis.
Kostnaden är densamma. Är du ensam ingår fyra privatlektioner á 25 minuter, för två ingår fyra parlektioner á 50 minuter. Vill du/ni ytterligare bygga på utbildningspaketet går det utmärkt. Träningstiderna bestäms i samråd med tränaren. Du/ni tar del av utbildningsmaterialet på egen hand och en muntlig genomgång med tränaren genomförs. Michaell Lundströmöppnas i nytt fönster genomför i första hand utbildning för privatister.


Nybörjarpaket - superdeal på Grönt kort & HIO-medlemskap 2019, 2020 på köpet

För att du som ny golfare ska få en bra start och introduktion till golfklubben erbjuder vi både nybörjarutbildning och medlemskap första året – enkelt, bekvämt och fantastiskt prisvärt! Vi kallar det Nybörjarpaketöppnas i nytt fönster. I alla kurser resten av 2019 ingår även 2020 års medlemskap i paketet.

  • Senior (från 22 år) 483kr/månad med autogiro eller 5 495 kr  med faktura.
  • Junior (13 - 21 år) 283kr/månad med autogiro eller 3 095 kr med faktura.
  • Knatte (0 - 12 år) 225 kr/månad med autogiro eller 2 400 kr med faktura.


Observera! Nu finns det inga kurser kvar i höst. Önskar du gå utbildning gäller då privatupplägg. Kontakta mig på martin.sterner@orebrogolf.se för upplägg. Teorikurs E nedan var årets sista teorikurs, så du blir istället inbjuden att gå teorikursen
till våren istället. Du kan dock på egen hand slutföra teorin via ditt inlogg och lämna in testerna till mig.

Du anmäler dig till nybörjarpaketet enkelt via hemsidan.

Klicka nedan på kursen du vill gå för att kunna se alla kursens träningstimmar och fyll i dina uppgifter i formuläret. (Glöm inte att anmäla dig till både praktikkurs och teorikurs nedan)

 

Om du mot förmodan inte önskar vårt nybörjarpaket, betalar du 2 400 kr  för utbildningspaketet. Samma kurstider gäller, men du anmäler du dig direkt till martin.sterner@orebrogolf.se.  Glöm inte att ange vilken kurs du önskar gå samt dina kontaktuppgifter.

Har du frågor om våra utbildningar är du välkommen att kontakta någon av våra tränare.


Praktikkurser på Örebro City Golf & CC (Gustavsviksanläggningen)


Klicka på vald praktikkurs för att se alla tider och göra din anmälan och glöm inte att anmäla dig även till teorikursen!

  • Praktikkurs, kurs N
    Startdatum: Söndag 8/9 Tid: 14.00 - 17.00 Plats: Gustavsvik Tränare: Martin Sterner

Teorikurser på Örebro City Golf & CC (Gustavsviksanläggningen)


Teorikurs E nedan är årets sista så missar du denna så blir du inbjuden till våren istället. Du kan dock på egen hand slutföra teorin via ditt inlogg och lämna in testerna till mig.

Klicka på vald teorikurs och gör din anmälan!

  • Teorikurs, kurs E
    Datum: Söndag 1/ 9 Tid: 09.00 - 12.00 Plats: Gustavsvik Tränare: Martin Sterner

Barnkurser upp till 12 år med praktik + teori


För endast 2400:-ingår vårt nybörjarpaketet med utbildning och medlemskap för 2019.


Klicka på vald barnkurs för att se tider och göra din anmälan!